ÉRTÉK KÖZPONTÚ PRODUKCIÓS TÁRSASÁG

Fergeteges
Sissi legendája

SZÍNPADON AZ EXPERIDANCE ÉS A 100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR SZÓLISTÁI

Előadóművészeink célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás ezen keresztül folyamatosan megújuló tánckultúránk népszerűsítése az egész világon. Az Experidance brand töretlen közönségsikerének ereje vélhetően abban rejlik estéről estére, hogy színpadjukon a tüzes magyar táncokat hol népszerű, nemzetközi és modern irányzatokkal szelídítik, vagy pedig fokozzák a végletekig, így, ezzel egy teljesen egyedi ízvilágot bemutatva a tisztelt nagyérdemű boldogságára. A brand értékinek fenntartásáért felelős Re-Production Team tánckarának tagjai mind magasan képzett hivatásos táncosok, akik a társulat támogató közegében estéről estére képesek a legjobbat kihozni magukból, kiknek teljesítményén túl a professzionális alkotóstáb és a kiváló technikai apparátus minőségi összhangja a garancia a BIZTOS SIKERRE! Az ExperiDance repertoár művek exkluzív forgalmazási jogosultságainak kizárólagos birtokosa a TBG Production szakmai csapata. Köszönjük a bizalmat!

A Sissi-ként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be…

Meskó Zsolt író - rendező története alapján eme legendás és misztikus szerelem ihlette az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös produkcióját. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait. Rendező: Meskó Zsolt, táncképek: Re-Production Team

A szerelmes találkozások és elválások művünkben egy pompázatos bálon történnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, mely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, táncosművészeink mellett további garancia a fergeteges színházi élményre.

Zenei tükör:

I. Felvonás

 1. Grigoras Dinicu: Pacsirta
 2. Liszt Ferenc: Magyar Rapszódia
 3. J. Strauss: Radetzky -induló
 4. Erkel Ferenc: Hunyadi László részlet –„Palotás”
 5. J. Strauss: Cigánybáró Nyitány
 6. J. Strauss: Éljen a Magyar
 7. J. Strauss: Tere-Fere Polka
 8. Mantovani: Spanyol cigánytánc
 9. Ivan Larionov: Kalinka
 10. Johannes Brahms: V. Magyar Tánc
 11. Vittorio Monti: Csárdás

II.  Felvonás

 1. Pablo de Sarasate: Cigányosan
 2. Johannes Brahms: I. Magyar Tánc
 3. J. Strauss: Villámlás -mennydörgés polka
 4. Gioacchino Rossini: Tell Vilmos nyitány
 5. Johannes Brahms: VI. Magyar Tánc
 6. Aram Iljics Hacsaturján: Kardtánc
 7. J. Strauss: Kék Duna Keringő
 8. Grigoras Dinicu: Pacsirta
 9. Erkel Ferenc: Hunyadi László Részlet –„Palotás”
 10. Kubányi György: Most kezdődik a tánc

 

Repertoár darabjaink hazai forgalmazásában kontaktunk Magyar Katalin produkciós menedzser, +36 20 222 9535, tbgtour@tbgprod.hu, igény esetén kérjük keressék őt bizalommal.